Selasa, 28 Mac 2023

Koleksi Resepi:Biskut Sampan Legend

 BISKUT SAMPAN LEGEND 

Saya guna resepi asal Azlina Ina


250g butter pure butter baru sedap

100g gula ising

1 biji telur

1 sb esen vanila

30g susu tepung

500g+- tepung gandum cap ros


cara2

satukan butter dan gula mix sebati kalau guna senduk pn buleh.

masuk kan telur dan esen vanila gaul rata 

masuk kan susu tepung dan tepung sikit2 sampai habis

korg uli smpai agak2 jd doh yg lembut


Inti sampan dia

120g butter pure butter

150g kelapa kering

30g gula ising

50g badam cincang bakar dulu

50g ceri merah dan hijau nak letak kismis sekali pn boleh


cara buat inti

mix butter dan ising sebati

tambah bahan2 lain gaul rata ja


ok sekarang cara buat biskut sampan ni 

ambik doh tekap padBiskut sampan lagend. 


Saya guna resepi asal Azlina Ina


250g butter pure butter baru sedap

100g gula ising

1 biji telur

1 sb esen vanila

30g susu tepung

500g+- tepung gandum cap ros


cara2

satukan butter dan gula mix sebati kalau guna senduk pn buleh.

masuk kan telur dan esen vanila gaul rata 

masuk kan susu tepung dan tepung sikit2 sampai habis

korg uli smpai agak2 jd doh yg lembut


Inti sampan dia

120g butter pure butter

150g kelapa kering

30g gula ising

50g badam cincang bakar dulu

50g ceri merah dan hijau nak letak kismis sekali pn boleh


cara buat inti

mix butter dan ising sebati

tambah bahan2 lain gaul rata ja

ok skrg cara buat biskut sampan ni 

ambik doh tekap pada acuan, tekan padat dan keluakan elok2 jgn buat tebal2 ok.

 masuk kan inti dan  bakar 170 masa 20-25 minit acuan.keluakan elok2 jangan buat tebal2 ok.

 masuk kan inti dan  bakar 170 masa 20-25 mnt

Perkongsian Page Rasmi Chef Fazalina

0 comments:

Catat Ulasan