BISKUT SAMPAN LEGEND
Saya guna resepi asal Azlina Ina
250g butter pure butter baru sedap
100g gula ising
1 biji telur
1 sb esen vanila
30g susu tepung
500g+- tepung gandum cap ros
cara2
satukan butter dan gula mix sebati kalau guna senduk pn buleh.
masuk kan telur dan esen vanila gaul rata
masuk kan susu tepung dan tepung sikit2 sampai habis
korg uli smpai agak2 jd doh yg lembut
Inti sampan dia
120g butter pure butter
150g kelapa kering
30g gula ising
50g badam cincang bakar dulu
50g ceri merah dan hijau nak letak kismis sekali pn boleh
cara buat inti
mix butter dan ising sebati
tambah bahan2 lain gaul rata ja
ok sekarang cara buat biskut sampan ni
ambik doh tekap padBiskut sampan lagend.
Saya guna resepi asal Azlina Ina
250g butter pure butter baru sedap
100g gula ising
1 biji telur
1 sb esen vanila
30g susu tepung
500g+- tepung gandum cap ros
cara2
satukan butter dan gula mix sebati kalau guna senduk pn buleh.
masuk kan telur dan esen vanila gaul rata
masuk kan susu tepung dan tepung sikit2 sampai habis
korg uli smpai agak2 jd doh yg lembut
Inti sampan dia
120g butter pure butter
150g kelapa kering
30g gula ising
50g badam cincang bakar dulu
50g ceri merah dan hijau nak letak kismis sekali pn boleh
cara buat inti
mix butter dan ising sebati
tambah bahan2 lain gaul rata ja
ok skrg cara buat biskut sampan ni
ambik doh tekap pada acuan, tekan padat dan keluakan elok2 jgn buat tebal2 ok.
masuk kan inti dan bakar 170 masa 20-25 minit acuan.keluakan elok2 jangan buat tebal2 ok.
masuk kan inti dan bakar 170 masa 20-25 mnt
Perkongsian Page Rasmi Chef Fazalina
0 comments:
Catat Ulasan